Вести

ОДРЖАНА ТРИБИНА ПОВОДОМ НЕДЕЉЕ БОРБЕ ПРОТИВ РАКА ГРЛИЋА МАТЕРИЦЕ

Јубиларна, X европска недеља превенције рака грлића материце се обележава од 24. до 30. јануара 2016. године у циљу подизања свести жена о раку грлића материце и начинима превенције. Препознајући значај ове кампање, Србија већ десети пут активно учествује у њеном обележавању.

Овом Недељом преносимо поруку о значају доступних превентивних прегледа и мера превенције у нашој земљи, у циљу спречавања оболевања и умирања од рака грлића материце. Тим поводом у акцију обележавања укључили су се и чланови Српске напредне странке у Дољевцу, и трибином на ову тему покушаће да подигну свест присутних слушатељки о излечивости ове болести уколико се делује на време и начинима превенције. Уводну реч дала је повереница ОО СНС Дољевац, др Виолета Ниџовић, а предавање је одржао др Синиша Перић, координатор Савета за здравство ОО СНС Дољевац.

,,Потребно је неколико година да би промене на грлићу материце изазване вирусном инфекцијом која дуго траје, прерасле у рак. Редовни прегледи имају за циљ да промене на грлићу материце пронађу рано, пре него што настане рак, онда када могу лако да се отклоне '', рекао је др гинеколог Синиша Перић, и тиме указао на значај превентивних гинеколошких прегледа.